onsdag 30. september 2015

Kjellerviner i september

2007 Wittmann Westhofener Morstein Riesling Grosses Gewächs
Det finnes kanskje bedre hvitviner enn dette, men når du har denne i glasset er det vanskelig å forestille seg at det går ann. På duft er det mye å ta tak i, et spill av ulike sitrusarter er det første som melder seg, sammen med noe kalkmineralsk som danner en klangbunn. Hvite blomster av en litt ubestemmelig type ligger der, og i ettersmaken er det klare tendenser til anis. Men det som kjennetegner vinen er harmoni og kompleksitet. Dette er virkelig class in a glass.

Gjenkjøp? - En kasse! 


2004 Renato Ratti Barolo Marcenasco

Fremdeles mørk, duft av kirsebær, våt jord og litt tjære. Fruktig til Barolo å være, og den sitter godt uten å være vond å drikke uten mat. Drukket til en rik pastarett i et større selskap - med medbrakt glass.

Gjenkjøp? - You bet! 

2013 Reichsrat von Buhl Forster Ungeheuer Riesling Grosses Gewächs
Det var ikke meningen å ta denne vinen så tidlig. Honest! Den ble liggende i vinskapet uten merkelapp, og derfor tok noen i huset den for å være til nå-konsum. Jaja. Den var i alle fall knallgod. Grapefrukt, kalkmineraler, høy vekt i munnen, og lang ettersmak. Den er nok noe uforløst grunnet sin lave alder, men dette er en meget god vin uansett.

Gjenkjøp? - Soleklart! 


2001 La Rioja Alta Rioja Viña Ardanza Reserva Especial

Litt bruning nå, dufter som den skal - med stall, lær, ørlite frukt og mye lagringspreg. I munnen har den blitt litt for spinkel, rett og slett. Det for lite som fyller i smaksbildet på den strukturelle siden. Men det har vært stor flaskevariasjon her, så jeg gir den ikke opp helt.

Gjenkjøp? - Definitivt kanskje! 

2007 Chevillon Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Saint Georges
En årgang vi har fått beskjed om å drikke opp, og det har jeg tenkt å følge opp. Ikke for det - mange av vinene fra denne årgangen har gitt stor glede når de har kommet i glasset, men det er ikke en årgang som vil utvikle seg godt videre. Såpass tør jeg spå om fremtiden. Denne vinen har allerede en antydning til bruning i kanten. Aromaspekteret går i jordlig retning, og vinen er fint balansert. Det som sladrer om en suboptimal årgang er først og fremst den manglende intensiteten og oppfølgingen i slutten av smakskurven.

Gjenkjøp? - Helst en annen årgang. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...