lørdag 31. oktober 2015

Kjellerviner i oktober

2001 Dönnhoff Oberhaüser Brücke Riesling Auslese Goldkapsel 
Har ikke kommet så langt i prosessen med å bli mørk, men det er godt synlig at vinen har fått noen år. På duft er det først en del som sladrer om svovling, men litt om litt går det over til steinstøv og kalk. Frukten er tydelig mest mango. I munnen er sukkeret godt integrert, og vinen er harmonisk. Men det er som den mangler syre og intensitet til å ta seg helt dit den bør være. (Halvflaske kjøpt i april 2010))

Gjenkjøp? - Nei, tror faktisk ikke det. 

2004 R&V Dauvissat Chablis 1er Cru Les Forest
Endelig en Dauvissat som smaker som den skal! Og det fra en årgang som ikke nødvendigvis ville bidra positivt til regionens omdømme. Det er prematur oxidering som har vært den store svøpen her, men denne vinen er helt fri for styggedomen. Her er det sitrus og hvite blomster, men fremfor alt en presis og fyldig linje som løper gjennom den lange smakskurven uten å flate ut. Det er rett og slett en meget flott vin.

Gjenkjøp? - You bet!

2001 Domaine de Chevalier (Rouge)
Solid i fargen fremdeles, duft av blyantspiss og litt solbær. So far so typical Bordeaux. Men her er det en vesentlig eleganse. Dette er nesten som en burgunder i stilen - men bittet og kraften sier likevel klart fra om at det er en Bordeaux.

Gjenkjøp? - Helt klart!

2006 Chevillon Nuits Saint Georges 1er Les Cailles
Dette er jo vanligvis en sikker adresse for fruktige men elegante burgundere som aldri svikter. Årgangen peker i retning av en streng finish med modne men meget merkbare tanniner. Det skuffer ikke med denne vinenen heller. Den er ganske tilbakeholden på nesen, i munnen er elegansen meget tydelig, og intensiteten nesten til å ta og føle på - men finishen er preget av steinstøv og granitt. Kanskje noen år for ung, men jeg er ikke sikker på at denne kommer til å bli så mye mer opulent. Nydelig vin for burgunderpurister. (Foto: Chevillon)

Gjenkjøp? - Ja.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...