fredag 3. april 2015

Beaune 2012

Flere notater fra Vitis-smakingen jeg ledet 8. mars. 

I dagens opphetede burgundermarked er Beaune en sweet spot. Uten Grand Cru marker og med få om noen stjerneprodusenter, mangler to sentrale prisdrivere her. Flere store men svært gode produsenter som Bouchard Père, Jadot og Drouhin har mange viner herfra. Det trekker kvaliteten opp og prisene ned.

Rossignol-Trapet Beaune 1er Cru Les Teurons 2012
Duft av fioler og geranium (geraniol). Strukturen er lett og leskende, men det blir i overkant mye geranium her. Litt rar vin - men 2005-årgangen som jeg nettopp smakte var helt superb. Jeg har to flasker av denne i kjelleren, så jeg håper den går seg til.

Bouchard Beaune 1er Cru Les Teurons 2012
Samme vinmark og år, men annen produsent. Interessant øvelse hver eneste gang. Lekker rød frukt i retning jordbær og litt røyk (eik eller svovel?). Om det er en fellesnevner for vinmarken her, så er det den lekre strukturen i vinen. 

Jadot Beaune 1er Cru Clos des Ursules 2012  
Flasken er den tyngste av Jadot flaskene denne kvelden, og så er da prisen også høyest. Mer enn 100 kroner mer enn vinen under. På nesen er den ganske lukket, strukturen er spenstig og lineær, og den er harmonisk og elegant i munnen. Ettersmaken har fin balanse. Alt tyder på at den vil holde lenge og vise seg fra en mer sjarmerende side om noen år. Denne vil jeg gi 10 år eller mer. 


Jadot Beaune 1er Cru Boucherottes 2012
Her er strukturen også lekker, men den er mer lukket enn Ursules. Fast og solid er adjektivene som trenger seg på. Klart den tråeste av disse fire vinene. 

I dag er Bouchards vin best, men på sikt satser jeg på Clos des Ursules. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...