søndag 5. april 2015

Chevillon Nuits-Saint-Georges 2012

Domaine Robert Chevillon leverer etter min mening noen av de beste burgunderne, og selv om prisene har gått merkbart opp de siste årene har de ikke fulgt slike som Cathiard og Grivot bortenfor rekkevidde. Dette er nest siste innlegg fra burgundersmakingen i Vitis 8. mars. 

Chevillon NSG 1er Cru Les Bousselots 2012
Presisjon og klarhet i nesen. Mest bringebær, men også et snev av rått kjøtt. Solid og fruktig i munnen. Myk stil. Jeg har også smakt denne i etterkant, og det var et meget oppløftende gjensyn. Sammen med Pruliers er dette en av vinene til Chevillon som gjerne utmerker seg i tidlige smakinger. 

Chevillon NSG 1er Cru Les Perrieres 2012
Denne vinen har jeg hatt i flere årganger, og den har alltid overbevist når den har lagret seg ferdig. Her var den mer uklar og reduktiv på nesen enn vinen over. Den kommer etter hvert, men stilen er ikke så fruktig. Den er mer krydret - med allehånde og noe mer orientalsk. Fin vin, men mer tydelig for kjelleren. 

Chevillon NSG 1er Cru Les Cailles 2012
Sammen med Les Saint Georges og Vaucrains er dette toppdivisjonen til Grand Cru-frie Chevillon. Disse koster drøye 100 kroner mer enn de andre 1er cru'ene. Denne er også ganske stum, og det er permanent (som i hårpleie) som merkes først. Men det er på strukturen den skal kjennes. Lekker, meget god stuffing, og det er her man merker mest tanniner. Men de er myke. Flott vin! 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...