mandag 29. september 2014

Terroir og vineri

7. juli ble vi med Bernard Nivollet, vinmakeren på Château Haut-Blanville, på omvisning i vinmarkene på eiendommen. Som jeg skrev i fjor ligger denne eiendommen nær der vi har feriert i flere somre på rad, og via bloggen ble jeg kjent med noen som kjente de som hadde kjøpt slottet.

Dette året ble jeg altså bedt med på omvisning i vinmarkene i AOP Languedoc - Grés de Montpellier, og en smaking av de beste vinene. Om noen lurer på hvor dette er, så er det korte svaret sør for Montpellier. De som har kjørt motorveien sørover her kjenner til de store vindmøllene vest for motorveien, og like sør for disse ligger dette høydedraget.

Det mest interessante med dette besøket? At de er nødt til å bygge en serie nye vinerier fordi de vil differensiere seg i markedet ut fra ulike terroir- slik som Clos des Légendes (Bildet øverst: Bernard i Clos des Légendes). Etter fransk vinlov må en eiendom ha sitt eget vineri, og siden Bernard og co vil utvikle de ulike terroir må de også bygge nye vinerier der disse vinene lages. Ikke spesielt økonomisk, vil man vel si, men det bidrar til å bevare særpreget.

Her er det første av flere vinerier som skal ta seg av de ulike terroir de lager vin fra i dag. Det var nesten ferdig da vi var der,og det har en fabelaktig utsikt over dette herlige landskapet.
Jeg kommer tilbake med flere bilder og ikke minst notater og informasjon om vinene vi smakte i etterkant av den ekstensive omvisningen i markene. Vi lærte mye den kvelden.
Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...