Vinene kom i en noe annen rekkefølge enn notatene, men her har jeg samlet vinenes navn og notatene - og så har jeg skrevet notatene jeg gjorde på søndag etterpå.
Jean-Paul Brun Beaujolais l’Ancien 2013 (159)
“Flott frukt og innslag av syrlige røde bær, moreller
og blomster på duft. Saftig, ren og syrlig vin med flott frukt også i munnen,
god konsentrasjon og lengde og lett syrlig finish. Lettdrikkelig stil.”
(Ronold, juli 2014)- Fioler, bringebær (litt i retning drops), i munnen er den ganske stofflig, og tanninene merkes i finishen.
Wongraven
Alleanza Langhe Rosso 2013 (kr 155)
“Røde bær med mest krekling og tyttebær. Lett og
lekker vin med litt bitt. Likevel er det nok til pastaen denne vinen vil
fungere best.” (Skilleås, mai 2014) - Ja, her siterte jeg meg selv. Et notat basert på en stor smaking. Søndagens korte notat: Skogsbær, mellomvekter med et litt rustikt preg.
Texier
Cairanne 2012 (kr 144)*
“Denne … er så fyldig, så kremete. Ettersmak av pepper
og bær. Perfekt grillvin.” (Tennfjord, august 2014)- Lær, jord, grafitt, lett i munnen men med noe bitt. Solid.
Det var nok bruksområdet som Tennfjord foreslo som fikk mange til å plukke denne, men ellers var det happ som hipp hvordan man satte sammen notatene og vinene. Det var lettere å identifisere at Ronold skrev det ene notatet enn hvilken vin det beskrev.
Så - hvilken årgang er dette? Vi hadde 1996, 2004 og 2007 av Produttori del Barbarescos "Ovello". Men hvem var hvem? Det var slettes ikke så lett å finne ut. Mine kjappe notater:
1996: Mørkest, jordlig, litt muggen kjeller, finslige tanniner, men lukket og stum. Akkurat som den ene flasken jeg hadde av denne vinen. Man kunne mistenke at den var korket, men årgangen er nok den beste forklaringen.
2004: Lysest, heftig i munnen med litt alkoholblaff, men lekker, harmonisk med flott frukt, og en meget lovende vin som også drikker bra nå.
2007: Duft av fioler og bringebær - men ganske uforløst per i dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar