tirsdag 16. september 2014

Eldre Barolo - del I (Ikke fullt så gammel Barolo)

Her er første innlegg basert på viner jeg smakte sammen med flere hos en felles venn forleden. Det er mildt sagt meget generøst å spandere slike viner, og dette skrives i dypeste takk.

Temaet - som jeg vel som eneste deltaker ikke hadde fått informasjon om - var i all hovedsak Giacomo Conternos legendariske Barolo Monfortino i flere årganger helt tilbake til 1941. Men vi smakte også noen andre i begynnelsen, og her kommer de.

Conterno Cascina Francia 2001
Tobakk, høstløv og litt treverk. I munnen er den ganske medisinal - og et metallisk preg på grensen til rust. Tannisk og noe forknytt - dette er jo rene ungdommen.

Bartolo Mascarello Barolo 1999
Rikere og mer fruktig på duft. Preg av nyper, og jevnt over en modnere vin enn den over. Flotte greier. (Bildet over er mitt eget fra kjelleren til Mascarello - mitt eget besøk ble omtalt for seks år siden her.)

Fontanafredda Barolo 1990
Myk, lysere enn vinene over, og en moden vin. Lys kant, og litt lett kan den virke med en frukt som er litt tynn. Mangler den store substansen, men vinen er flott den.

Giacosa Barolo 1988
Betydelig lysere igjen. Dufter soyasaus og buljong. Lekker vin med fine tanniner som sprer seg fint i munnen. Litt balsamisk også, kanskje. Fin og balansert vin, men det er vanskelig å dukke under det tydelige buljongpreget.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...