mandag 29. oktober 2012

Restauranter i Paris

Det har vært få oppdateringer på bloggen i det siste. Jeg har vært i Paris, og tenkte jeg skulle legge inn noen betraktninger om noen av restaurantene vi besøkte.

Le Severo (bildet), 8 rue des Plantes, 75014, er virkelig en kjøttrestaurant. Eieren William Bernet var tidligere slakter, og her er det ikke mer grøntfôr enn det som behøves (omtrent ingenting). Kjøttet, derimot, var det rikelig av, og deres frites er kanskje de beste jeg har smakt. Noen gang. Stedet er absolutt ikke noe for vegetarianere.

Som man ser av bildet er det et tradisjonelt lokale - ikke noen fancy fiksfakserier her. Vinlisten var svært god, men også tungt inne på Burgund. Det er ingen diskvalifikasjon etter min mening, men litt rart gitt vekten (sic) på rødt kjøtt. Vi ba om en anbefaling på en vin fra utenom Rhône, Burgund og Bordeaux. Det fikk vi, og det var et godt valg: Les Mille Vignes "Cuvee de la Cadette" 2007 fra Fitou.

Konklusjon - Klar anbefaling

Le Vin Qui Dance, 4 rue des fossés Saint Jacques, Paris 75005, er et konsept med flere avleggere. Klientellet er ungt. Jeg var vel ikke den eldste i lokalet, men hovevekten lå nok på studenter i 20-årene. Konseptet er vin-sentrert, på mange vis, der man har valgt ut en vin til hver rett som man kan ta eller la være til en gitt pris. Vi gikk på vinene til de ulike forrettene, og ettersom vi alle valgte samme hovedrett tok vi en flaske til den. Dessertene/ost tok vi deres forslag på.

Maten var god, og noen av kombinasjonene var gode mens andre var vanskeligere å fatte. Den unge damen som var sjef i lokalet var kompetent, men det var ikke hennes ferske kelner. Det var første kveld på jobb for han, og det gikk ikke alltid bra.

Konklusjon - Anbefaling


Les Papilles er velkjent blant vinkjennere. Det er en vinbutikk med et knøttlille kjøkken. Til lunsj får du en treretter - og her kan man ikke velge. Og så kjøper man en flaske fra det som står på hyllene i vinbutikken, og betaler en kork-avgift på sju euro. (30 rue Guy Lussac 75005 PARIS)

Kjøkkenet var på størrelse med badet på vårt lille hotellrom, men maten var strålende. Vi valgte en Château Les Ormes-de-Pez 2002 til en grei pris - det var den eldste flasken vi kunne se, og det var også et godt valg. Stedet har bedre vinglass enn de aller fleste restaurantene i Frankrike (det er et sørgelig kapittel).

Konklusjon - Klar anbefaling

La Rotonde er en klar favoritt blant oss Overhallninger (se her). Her spiste vi frokost, minst en lunsj, og middag en av dagene. Fabelaktig atmosfære, svært god mat (Chevre i filodeig etc. er helt fabelaktig god - kanskje den beste retten på hele turen).

Konklusjon - Klar anbefaling!!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...