mandag 1. oktober 2012

Fjasboka gjør livet billigere

Jeg har 273 fjasbokvenner (eller Facebook, om du absolutt må ha det offisielle navnet), og året har 365 dager (som oftest). Det blir en del bursdager, men Fjasboka hjelper til med slikt: øverst i høyre hjørne står det hvem som har bursdag i dag, og de er bare et klikk unna.

I lengre tid har jeg følt et visst ubehag ved dette - uten at jeg har hatt det klart for meg hvorfor. Men nå tror jeg tiden er inne for å sette ord på det. Konklusjonen er som tittelen sier: Fjasboka gjør livet billigere - og det ikke på en god måte.

Før i verden - for noen år siden - var det slik at når noen gratulerte deg med dagen, så var det fordi de husket på deg eller hadde brydd seg med å skrive det ned. Du betød noe for dem - i alle fall nok til å gjøre såpass. Nå holder Fjasboka rede på dette også, og det er bare å sløve videre og klikke på lenken og hakke ned noen ord. Det blir for billig! Det krever noe nær null i innsats, og det ligger der oppe til høyre som en oppfordring - ikke blir det bedre av det heller.

Kanskje er jeg sur på Fjasboka siden den tok fra meg noe jeg var litt stolt av: min evne til å huske datoer? Sammen med tall er det datoer som har lettest for å hefte seg fast i hjernebarken min. Og gamle klassekamerater og andre ble faktisk litt rørt over at jeg husket på dem. Nå kan kreti og pleti klikke seg inn og gratulere med dagen. Da gidder jeg ikke mer!

Og til mine fjasbokvenner: gratulerer med dagen på forhånd, etterskudd og whatever. Ta gjerne med bryllupsdager, konfirmasjoner og slikt også. Same difference. Jeg ønsker dere alt vel - på bursdagen og de 364 dagene ellers!

Jeg kan kanskje komme til å ringe noen - eller (mellomløsningen) sende melding. Men det skjer ikke over Fjasboka. En LITT større innsats ønsker jeg tross alt å utvise. Selv har jeg fjernet datoen fra min profil - og de som tar kontakt på dagen setter jeg derfor ekstra pris på! Omtrent som før i verden - eller litt mer - siden de faktisk ikke bare gløtter opp til høyre hver gang de logger seg inn, men husker på meg.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...