fredag 17. juni 2011

Wine 2030 - Future Perfect?

logo_best_in_the_world_2Så kom artikkelen til Douglas Burham og meg på trykk i The World of Fine Wine 32 (2011), sidene 88 til 95. Den er et tankeeksperiment om en tid, 2030, der man ikke bare (som i 2015) kan finne ut hver enkelt lille bestanddel i en vin, men også reprodusere dem til en billig penge. Alle viner som har blitt laget noen gang kan gjenoppstå - forutsatt at de har blitt analysert etter 2015.

Dette muliggjør analyser av viner som utvikler seg, slik at man kan lage Musigny 2005 (Roumier) som den var i 2015, 2020 og 2025 - og alle andre stadier av dens utvikling. Disse kan selges i butikken til greie priser.

Man kan spekulere hva dette vil gjøre for vinindustrien, men det er ikke vårt hovedpoeng. Det er heller hva en slik mulighet klargjør av våre forestillinger av i dag som er interessant for oss. Ikke minst hva det har å si om hva vi verdsetter ved vin, og hvilke forutsetninger kunnskap og erfaring har for vinforståelsen.

Artikkelen vil også utgjøre en vesentlig bestanddel i kapittel to i vår bok The Aesthetics of Wine som vi regner med kommer neste år på Wiley-Blackwell i USA. Vi har deadline til forlaget 1. oktober, og får det nok travelt fram til da.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...