tirsdag 14. juni 2011

SN: Diverse fransk


Her har vi en typisk hvitvin fra denne kanten, med et rikt utvalg druer i miksen: Ugni Blanc, Colombard, Sauvignon Blanc, Gros Manseng, Petit Manseng. Sommerlig stil, der Sauvignon Blanc dominerer i aromabildet - men ikke helt på syrene. Svært god vin til prisen - rart det finnes drikkendes vin til under 90 kroner egentlig, når man vet hva avgifter, frakt, flasker, korker, moms og annet rart drar med seg av kronasje før man har en øre å lage vin av.

Dette er samme kategori vin som den over - med en miks av de samme druene, minus Petit Manseng. Bare 12% alkohol - og det er bra. Frisk duft av stikkelsbær og sitron, fin balanse og silkemyk i munnen. Utrolig kvalitet til prisen!

Les Marcottes 2008 (Dom. de Pellehaut) kr. 149,90 (BU)

En vin som etter alt å dømme vil falle mellom de stoler som finnes. 70% Tannat, og resten Merlot. Den har bittet fra Tannat, dufter intenst av røde bær. Litt vanilje - og det som trekker her er en litt kjemisk duft i tillegg.

Sancerre Sélection Premiére 2010 (Guy Saget) Bag-in-Box 3 liter til 489,90 (BU)

Man kan få kvalitet på boks også. Her er druene utvalgt, og vinifiert kjølig og forsiktig for å bevare friskhet og druepreg. Det har fungert. Den jeg smakte var luftet i mugge en time før jeg smakte den. Typisk Sauvignon Blanc. Intens duft av det man på pent kaller "solbærblader" eller "stikkelsbær", og som Jancis Robinson (som vel ikke er en stor fan) kaller "kattepiss på en stikkelsbærbusk". Har potensiale til å bli en sommerklassiker hos de som gjerne vil ha frisk vinkvalitet på boks - men som like gjerne (og dypt urettferdig) kan synke under radaren.

Quarts de Chaume 2006 (Baumard) kr. 388,10 (BU)
Dessertvin av Chenin Blanc med 115 g/l restsukker. Laget helt uten eik. Fra en varm årgang som ikke har gjort vinen noen tjenester. Den er rik - og det er bra, men den mangler spenst og det er i grunnen fatalt for en vin av denne typen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...