mandag 2. november 2009

SN: Resten av de røde fra 21. oktober


Her følger en blanding av mange forskjellige viner. De har det til felles at de ikke har vært omtalt før, og de ble smakt på nyhetssmakingen 21. oktober.

Petit Bourgeois Rosé de Pinot Noir 2008 (Henri Bourgeois) kr. 107,60 (BU)
Typisk rosé fra hvitvinsprodusent: hvitvin med litt farge. Litt rips og nype, men først og fremst frisk og lett.

Chinon Cabernet Franc 2008 (Villebois) kr. 110 (Grunnsort. november)
Har aromaene som hører med: grønn paprika og blyantspiss, sammen med mørke skogsbær. Men den holder ikke når den kommer til munnen: den blir for lett og blass - men kanskje den også ble servert for varm? Meld fra dersom dere prøver den. Har skrukork.

Beaujolais Villages 2007 (Dom. de Nugues) kr. 125 (BU november)
Første flaska hadde en ganske "skitten" nese. Da ny flaske ble åpnet bedret det seg: ren, lys og konsentrert. God struktur. Verdt å prøve.

Chateau de Ségriès 2007 kr. 139,90 (Hovesort.)
Mørk fiolett, fruktig og plommepreget. God, men enkel vin.

Crozes-Hermitage Pierelles 2006 (Belle) kr. 179,90 (BU)
Dyp og intens Syrah-duft, men den blir litt blass i munnen.

Rioja Muga Riserva 2005 kr. 184,90 (Hovedsort. - nå i "giftbox" [sikkert juletegn])
Frisk, fast, og lite utviklet. Mørke bær på nesen. Svært god pris for denne kvaliteten, og minner ikke i det hele tatt om "toddy-Rioja". Burde vel hatt et par flasker spansk vin i kjelleren også, og da er dette fremste kandidat.

Amarone 2006 (Campagnola) kr. 252,20 (Grunnsort.)
Ikke særlig aromatisk, men litt svisker og urter, snill, uten særlig grep om det som skal skje i munnen. Syrene OK, men intensiteten mangler. Skuffende vin.

Saint-Joseph 2007 (Gonon) kr. 268 (BU)
Nesen er ganske uren, og vinen blir ganske pregløs i munnen. Er enten i en vanskelig fase (noe som er pussig i 2007-konteksten), eller så har ikke produsenten vært særlig heldig denne gangen.

Hermitage 2008 (Dom. du Colombier) kr. 480,60 (BU november)
Har blitt svært mye dyrere etter at den kom i 2005-årgangen. Silkemyk, med fin balanse og delikat struktur. Alkoholen er i overkant merkbar. Trenger vel tid i kjelleren.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...