lørdag 14. januar 2023

Three Pines (TV serie)


Kanadiske TV-serier har jeg ikke sett så mange av. Jeg kan faktisk ikke huske en eneste en - bortsett fra denne,som jeg så nettopp på Prime Video.

Den er basert på en bokserie av Louise Penny sentrert rundt Chief Inspector Armand Gamache i Sûreté du Québec. I bokserien er Three Pines, der det meste foregår, en koselig landsby, men her i TV-serien er det en samling tilsynelatende alminnelige folk som har dype og til dels skumle hemmeligheter. Ikke alle disse karakterene er helt troverdige, dessverre, noe som trekker ned. 

Det er åtte episoder og fire kriminalmysterier. Det ene går gjennom alle episodene, og får fullt fokus i de to siste. Det er lite vold, men det mangler ikke på elendighet. Jevnt over sjelelig elendighet. Og det bringer meg over på det viktigste.

Det klart beste med hele serien, ut over at den er en spennende serie med whodunits, er Alfred Molina som Armand Gamache. Sjelfull, klok, men ikke uten feil og skavanker. 100% troverdig, og virkelig en skuespiller som bærer rollen, og gjennom rollen også hele serien. Gamache er frankofon, men snakker engelsk med britisk aksent etter å ha studert historie ved Cambridge. Da passer det godt at den skuespilleren som passet rollen perfekt er fra London. 

Konklusjon: Anbefaling.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...