torsdag 30. juni 2022

Kjellerviner i juni


Extraordinary (96-100 points)
Outstanding (90-95)
Very Good to Excellent (85-89)
Good (80-84)
Average (75-79)

2009 Domaine Matrot Blagny 1er Cru La Pièce-sous-le-Bois

Min andre og siste flaske av denne, og den siste fra Matrot i kjelleren. Det er litt synd, for dette er en god vin som begynner å nærme seg enden på drikkevinduet. På farge er det tydelig at denne vinen er gammel, for det er bruning på gang. Meget tydelig. Duften starter veldig sous bois, med markjordbær og litt møbelpolish. Kuriøst nok kommer det litt senere en fase med friske bringebær også. I munnen starter den litt trått - som om frukten har sviktet, men stikk i strid med forventningene legger den på seg med tiden. Det kan ha med temperaturen å gjøre (noe mange overser når de omtaler vin). Men noen stor dybde i frukten har vi ikke her, men det er typisk for produsenter som hovedsakelig lager hvitvin (som Matrot). Samtidig er vel ikke denne vinen laget for å vare i all evighet. (Bildet: Thierry Matrot i sin kjeller i 2011 - mitt bilde fra besøket hos Matrot i Meursault.) 

Gjenkjøp? - Ja. (87/100 - altså en meget god til utmerket vin. Se Parkers beskrivelser over.) 

Château Cantemerle (Haut-Medoc) 2012

Relativt lys til bordeaux å være. På nesen er det solbær og tørket frukt som dominerer. Det er lite eller ingenting å merke til noe blyantspiss. Meget avrundet og behagelig. Kanskje i overkant behagelig og avrundet for min smak. Til å begynne med var den ganske hul og kort, men det kommer seg med mer temperatur i glasset. God vin, men ikke superlativ. 

Gjenkjøp? - Neppe. (84/100 - altså en god vin)

Robert Chevillon Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Les Perrières" 2013

Litt bruning i kanten. Den ser eldre ut enn den er. Duft av jord, litt rødfrukt og møbelpolish. Stram og elegant, og litt på den strenge siden mye av tiden. Men med tid i glasset og dermed også høyere temperatur, blir den mer fruktig og fyldig. Det kler vinen. 

Gjenkjøp? - Ja. (87/100 - altså en meget god vin, helt på grensen til utmerket.)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...