torsdag 7. mai 2020

Rød Cötes de Beaune Premier Cru 2017

At vi nå var kommet på et høyere nivå var merkbart på folket på denne smakingen jeg ledet i Vitis Bergensis 9. februar 2020. Når disse vinene kom i glasset ble det stille rundt bordet der praten hadde gått mens vi smakte de foregående flightene. Det var andakt. Den varte gjennom neste flight også.

Bouchard Pere et Fils Volnay 1er Cru Caillerets Ancienne Cuvée Carnot
Dufter mest generell rødfrukt, men det er mulig å hevde at det er noe kirsebær der. Fat merkes også. I munnen er den myk og lekker, og den av disse vinene som er minst strukturert. Ettersmaken var litt for kort, mener jeg.

Jesusbarnet er på plass igjen, men ikke så overjordisk god som 2010-årgangen var syv år tidligere. Fin nese, men ikke særlig presis i aromatikken. I munnen kommer presisjonen. Myk, men også slank og lekker. Finslige tanniner og god lengde. Fremdeles å få på fire pol (i skrivende øyeblikk).

JadotBeaune 1er Cru Greves kr. 590
Lysest i fargen av alle tre. Dufter roser og fioler, godt grep i munnen. Intens og lang, og også mer utviklet enn de to andre. Konklusjonen er at den er best og billigst av disse tre - i alle fall på dette stadium. Fremdeles å få på noen pol (i skrivende øyeblikk). 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...