tirsdag 4. september 2018

2008 Blanc de Blancs champagne

2008 Pierre Peters L'Esprit de Blanc de Blancs Grand Cru
Dufter sitrus og korn. Markant syre, og i munnen henger vinen lenge på syrene. Det er per i dag lite frukt og fylde, men kanskje det kommer? Kanskje ikke?

2008 Guy Charlemagne Mesnillésimé Grand Cru Blanc de Blancs kr. 745
Som det vel går frem av lenken her, så er det mer igjen av denne vinen. Både på spesialpolene, og fra polet sentralt (156 på lager står det i det jeg skriver dette). På nesen er denne litt mer stum enn vinen over, men det som er går i retning grapefrukt. Her er det også mye syre som biter seg fast, men ettersmaken er betydelig lengre enn i vinen over, og her er det betydelig mer frukt og stuffing under den noe tilbakeholdne overflaten. En av smakingens mest lovende viner, og noe å legge ned og ruge på en ti-tyve år. Husker min siste flaske av 1996 som den beste av dem alle, og en strålende vin. Denne ligger an til å bli bedre.

2008 Larmandier-Bernier Vielles Vignes Grand Cru Extra Brut
Først dufter den grovt rugbrød av pumpernickeltypen. Deretter kommer forsyne meg også de syltede agurkene! Mangler en del frukt og fylde, og blir også litt blass når den kommer i munnen. Denne vinen innfrir ikke på noen måte forventningene. (Også Blanc de Blancs såvidt jeg vet.)

2008 Bonville Grand Cru Blanc de Blancs
Her er syren skikkelig heftig! Men under syren er det også et litt søtlig preg. I munnen er det litt frukt, så kanskje dette går bra til slutt likevel? 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...