lørdag 18. august 2018

Italiensk PetNat og tysk musserende


Dette er verken rødvin, hvitvin eller rosévin. Det er gråvin. Den er grumsete og perlende - og altså grå. Smaker rent av saltmineraler. Frisk og sommerlig - men for mange er nok fargen noe man må bryne seg på. 70% Trebbiano og resten Sauvignon Blanc. Produsenten holder til rett vest for Modena (tenk Ferrari og aceto balsamico) i Emilia-Romagna. Den finnes på BU og på tre pol i Bergen. 

Her er det 100% av den lokale favoritten Lambrusco, og også denne er en PetNat. Med samme produsent og produksjonsmetode er det vel ikke til å unngå at det blir mye likt, men denne vinen er mer intens og det er lettere å finne et snev av røde bær. Også denne er frisk og sommerlig, men er utsolgt fra leverandøren i skrivende øyeblikk. Den er å få på to pol i Bergen, og to i Oslo. 

På duft er den noe reduktiv. Vinen er frisk og syrlig i munnen, med god mousse, men det er ikke så mye som skjer lengre bak i munnen. Med gjentatte forsøk er det en antydning til ettersmak. Med denne prisen er det vanskelig å konkurrere med ekte champagne, for når tre hundrelapper må overlates kassen på polet er det der konkurrentene befinner seg. Vinen kommer fra vinmarken Hundskopf i Rheinhessen, og er å få på seks pol i sør-norge. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...