tirsdag 28. august 2018


Duften er litt mer diffus enn på viner som er dominert av Cabernet Sauvignon - her er det 80% Merlot. I munnen er den ganske så klassisk bordeaux, men fruktigheten er ganske robust på den måten jeg har lært meg i kjenne igjen fra andre biodynamiske rødviner. Ettersmaken i denne Côtes de Blaye-vinen er på den tørre siden, selv for en rød bordeaux på seks år. Den bærer alkoholen på 14,5% bra - det er ikke noe varmeblaff eller sviende munnfølelse av den grunn. Modnet på amfora (!) og barrique. Finnes på 60 av de største polene i landet. 

Her er vi over på storbebroren til vinen over. Ti år eldre, og laget noe annerledes med 50% ny eik blant annet. Her har vi også 7% Malbec i blandingen - som mest består av Merlot (75%). Dufter klassisk bordeaux med sigarkasse og herreværelse. I munnen er den myk - avrundet av alderen, men den tørrer på en kledelig måte som seg hør og bør for en slik vin. Ikke helt der oppe med klassiske eldre bordeauxer fra vestsiden, men slettes ikke så langt unna og til en mye hyggeligere pris. Bare på to pol, men verdt en bestilling. 

Her er vi i Medoc, noe blandingen med 65% Cabernet Sauvignon også vitner om. Resten er Merlot og ørlite (5%) Cabernet Franc. På nesen er det den klare, rene frukttonen som utmerker seg. I munnen er den saftig, men frukten fremstår som litt løs - jeg mistenker at den ble servert noe for varm. Tanninene gir et godt bitt, men er av det modne slaget. God pris og god vin. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...