onsdag 8. juni 2016

Beaujolais Régnié og Morgon

Régnié ble først en Cru-appellasjon i 1988 etter intens lobby-virksomhet, eller terroirisme kanskje. Den er kanskje også dårligst ansett, og er i Oxford Companion to Wine beskrevet som mest lik Beaujolais Village "unless very well done".

Julien Sunier Beaujolais Régnié 2014 kr. 220 
En syrlig vin med en litt ubestemmelig duft av rødfrukt. Lett, frisk, og med litt bitt.

Charly Thévenet Régnié Grain & Granit 2013 kr. 239 
Her er duften mykere og mer fløyelsaktig, med noter av rabarbra. I munnen er det en fin saftig kjerne. Jeg er tilbøyelig til å si at denne er best i flighten.

Antoine Sunier Beaujolais Régnié 2014 kr. 209
Her er det en kjølig fruktighet med mye geraniol. Dette skyldes ofte at man gjærer med stilkene, og vinen får et litt vegetalt preg. Utover i smakskurven blir den litt substansløs.

Antoine Sunier Beaujolais Morgon 2014 kr. 219
Litt lukket, kanskje. Morgon er jo en av de mer lagringsdyktige og lagringstrengende (?) Cru-ene. Sammenlignet med de andre er det en mer generell rødvin, rent bortsett fra at den er påtagelig frisk i munnen. Som vinen over, fra samme produsent, er det litt lite trøkk utover i smakskurven og den er kort i ettersmaken.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...