søndag 12. juni 2016

Beaujolais Morgon

Morgon er en av de to mest burgunderske landsbyene i Beaujolais. Vinene herfra er de mest lagringssterke, og ofte de som utvikler seg mest i retning av Pinot Noir fra noe lengre nord.

En av de mest anerkjente produsentene dette. Her dufter det rabarbra og rødfrukt, og noe møbelpolish. I munnen er den frisk og intens - og ettersmaken er lang. Kvalitetsvin. Finnes på flere Oslopol.

Dufter rødfrukt (mest jordbær) og lakris. Omtrent kliss likt årets utgave av Il Mimo. Den smaker også ganske likt Il Mimo. Mens den er utsolgt annet enn i magnumutgave, så finnes denne på 22 pol. 

Deilig duft (men noen mener av regntøy - som vel dufter bra bare for bergensere?), fløyelsmyk. I munnen er den solid, frisk og saftig. En meget bra vin. Kanskje best i denne flighten. 

Duft av rabarbra, rødfrukt og hydrogenperoxid. Solid frisk fruktighet. Den hadde stått seg mye bedre uten preget av hårblekemiddel/permanent. 

Ch. Granche Cochard Morgon Les Charmes 2013
Mørkest på farge av disse vinene. Duften er "rund", med jordbær i hovedrollen. I munnen er den saftig og fast, og med mye tørrstoff. Den biter mye fra seg i ettersmaken. Dette er den av vinene i flighten som tydeligst er en lagringsvin. Finnes på polet i 2014-årgang.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...