søndag 9. februar 2014

Tysk Riesling 2012

Leitz Magic Mountain Riesling Trocken 2012 kr. 220
Nå har Leitz gjort det samme som Breuer (Terra Montosa) og laget en cuvee for unge vinstokker. Her kommer druene mest fra Kaisersteinfeldt. Vinen er ganske vokspreget og svært god. Selv syren har et fyldig preg.

Wittmann Morstein Riesling Trocken GG 2012 kr. 435
Flott bouquet, delig, flott balanse. Intens. Hva mer er det å si?

Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling 2012 kr 500
Det har blitt en stygg pris på denne vinen - og de andre toppvinene til Leitz. Mine erfaringer med å lagre disse er ikke gode. Tvert om. De er dårlige. Høyest syre i denne årgangen. Mange produsenter har syrejustert (ned) sine Rieslinger i denne årgangen, men ikke Leitz. På nesen har den et sterkt skiferpreg, typisk Riesling-syre, og plenty med spenst og flott lengde.

Leitz Rüdesheimer Berg Roseneck Katerloch Riesling Trocken 2012 kr. 500
Mer eleganse enn på Kaiseren, og syren er mer lineær. Svært lang ettersmak. Kvalitetsvin, så klart.

Leitz Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling Trocken 2012 kr. 500
Som regnvann - men likevel utrolig intens. Lineær med en helt utrolig lengde. Svært flott vin!

De tre beste vinene til Leitz kom godt ut av denne smakingen - som ble gjort i oktober. Men fem hundre kroner er stiv pris - i alle fall når viner som Morstein koster mindre. Jeg er også skeptisk - basert på tung empirii - til langringsevnen på Leitz sine viner. Men de imponerer per i dag, det er helt klart. Likevel er det Wittmann som får bildet. I min kjeller er det hans viner (av disse to) som har kommet opp av kjelleren som perler.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...