lørdag 1. juni 2013

Occhipinti


Disse vinene smakte jeg i Grieghallen i april fra et ganske stort glass. Damen over har gitt ut bok, og har blitt en mediepersonlighet i Italia. Men hun lager fortsatt meget interessant vin i Vittoria, sør på Sicilia.

SP 68 Nero d'Avola e Frappato 2012 (Occhipinti) kr 179,90
Dette er en annen årgang enn den som fortsatt står i listene, og i denne årgangen har andelen Frappato økt. Som vanlig er den frisk, fruktig, lang og deilig.

Il Frappato 2011 (Occhipinti) kr. 249,90
Flott nese av rødfrukt og earl gray te. Svært lys på fargen. Elegant, med et uhyre finslig tanninnedslag. Nydelig vin!

SP 68 Bianco 2012 (Occhipinti) kr. 189,90
Fine greier dette med naturvin - eller kanskje ikke? Denne dufter parfyme og dritt. Ja, dritt. Jeg går ut fra at det er brettanomyces (brett) som har vært på ferde, og tatt for seg av vinen på flaske. Et av de mest påtagelige produktene av dens virksomhet er 4-etylfenol. Brett bør ikke være noe problem dersom man bruker litt sulfitt, men det er jo djevelsens assistent for naturvinentusiaster. Entusiaster, som Pontus Elofsson, mener at man må lære seg til å tolerere vinfeil i naturvin siden det er så bra med naturvin (men sulfitt skal man lære seg å avsky). Jeg leser hans bok for tiden.

For min del går jeg heller på dass hvis jeg vil lukte på dritt.

2 kommentarer:

larsS sa...

Arianna er mest sannsynlig en mediepersonlighet da hun er "femmina"
i et tradisjonelt maskulint miljø, på linje med Elisabeth Foradori i andre enden av foten.
MEN all vin på Sicilia kommer ikke fra Etna og Arianna lager sin vin lenger sør, i Vittoria, provinsen som er eneste DOCG der nede, selv om Arianna foreløpig gir en F... i slikt.

larsS

Ole Martin Skilleås sa...

I stand corrected. Endring kommer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...