Sist, i del I, ble det mye om vinproduksjon med utgangspunkt i det Paul Draper sa på smakingen 13. juni. Paul Draper er kunnskapsrik og har en tydelig formidlingsglede, så det er mer enn bare det som fylles i glasset som interesserer ved en slik smaking. (Bildet: Hawk Wakawaka) Denne gangen skal jeg komme fortere i gang med smaksnotatene.
Lytton Springs 2008 (Ridge)
Denne ble servert fra magnum. Vinmarken er i Sonoma Valley - lengre nord men mye varmere enn Monte Bello. Druemiksen varerer litt fra årgang til årgang - ut fra hvordan de ulike variantene liker årgangen, men 67% Zinfandel, 23% Petite Sirah, 7% Carignane og 3% Mataro er vel noe i nærheten av realitetene. Dufter først mest (over?)modne bjørnebær og vanilje, men på smak og ettersmak er det solbærgele. Fin balanse. Den er saftig, fast men smidig. Litt alkoholisk, kanskje, men hva kan man vente? 14,4%.
Jeg beholdt denne i glasset til kveldens slutt, og det som skjedde var interessant. Den ble mer utviklet, nesen ble roser, lær og murstein. Virkelig nydelig!
Når det gjelder alkohol sier Draper at det er umulig å lage modne Zinfandel med noe mindre enn 14,5%. Sier etiketten lavere alkohol enn dette, så er den utvannet eller utsatt for reverse osmosis.
Geyserville 2011 (Ridge)
Fersk duft av litt udefinerte røde bær, ganske søt og litt kort. Lekker og lettdrikkelig, men setter merke i munnen også. Litt syltetøypreget. Den vinen jeg likte minst denne kvelden. Druemiksen er 78% Zinfandel,16% Carignane, 4% Petite Sirah, 1% Alicante Bouschet og 1% Mataro (Mourvedre).
Geyserville 2001 (Ridge)
Det er jo interessant å erfare hvordan disse vinene tåler alder, og Draper påpeker at de lager viner for lagring - til og med "Estate" utgavene har godt av et par år i kjelleren. Druemiksen er omtrent som i 2011 men med litt mer Carignane. Denne dufter edelt treverk, søt tobakk og litt varm murstein. Kanten er litt vandig, men fargen er svært mørk til å være snart 12 år. Bordeauxstil, men både varmere og søtere - som man vel kan vente fra denne kanten av verden og denne druetypen.
Neste gang blir det notater på Bordeaux-blandingene fra Monte Bello.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar