mandag 1. juli 2013

Paul Draper og Ridge - del III

Her kommer de siste notatene fra smakingen med Paul Draper i Bergen 13. juni. Denne gangen er det bordeauxblandingen Monte Bello det dreier seg om.

Vinmarken Monte Bello som ligger høyt over havet har, i snitt, samme temperatur som Bordeaux. Men dagene er varmere, og nettene kaldere enn i Bordeaux. De tar derfor syre ut av vinene for å oppnå balanse. De skal ha all ære for å være ærlige om dette!

Monte Bello 2010 (Ridge)
Solbær, eik, litt tjære. Fast, med solid ettersmak. Ganske lik ung bordeaux, men mer slepen og litt søtere. Drueblandingen er 74% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og resten Petit Verdot.

Monte Bello 2008 (Ridge)
Her er det 72% Cabernet Sauvignon og 28% Merlot. Stort sett som vinen over, men mye mer slepen. Ettersmaken er kortere, og det er mer tjære også. Når den får stått i glasset blir den fastere, og biter seg mer fast i munnen.

Monte Bello 2000 (Ridge)
Her er det 23% Merlot og resten Cabernet Sauvignon. Dufter solbærsaft, lær og varm murstein. Fremdeles svært mørk og svært fast. Draper mener den trenger et par år til i kjelleren for å komme over i flytsonen.

Årgangen var svært kjølig og vinene faste. De klaret vinen med fersk eggehvite, som nevnt i første innlegget fra smakingen. De bruker, og brukte, lufttørret amerikansk eik.

(Bildet er fra Wine-searcher.com)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...