torsdag 20. juni 2013

Death in Paradise 1 & 2 (DVD)

Dette er en av de mest underholdende seriene jeg har sett på lenge. Det er BBC-kvalitet, gode skuespillere, et tropisk miljø, mye humor og intrikate plot. Fra et rent mannsperspektiv (hetero) gjør det heller ikke vondt at Sara Martins har en av hovedrollene.

I den første episoden i den første serien kommer Richard Poole (Ben Miller - som ga opp sin PhD i kvantefysikk til fordel for komedie) til den karibiske øya Saint-Marie for å etterforske mordet på den fremste detektiven der - en brite. Han ender opp med å ta over jobben hans, og får Camille Bordey (før nevnte Sara Martins) som kollega.

Poole er stiv, formell, kontrollert og (parodisk) Engelsk, mens Camille er av fransk-karibisk avstamning og betydelig mer avslappet. De får nok av saker å jobbe med til to serier (og den tredje er i produksjon), så i forhold til det antatte folketallet er dette rene blodbadet.

Poole er en skarp tenker og hobby-kjemiker, og han får som oftest bitene til å passe omtrent 43 minutter ut i hver times episode. Deretter samles alle de mistenkte i ren Poirot-stil på et dertil egnet sted, og den eller de skyldige blir utpekt av Richard Poole.

Dette er sømløst fornøyelig og ganske spennende underholdning. Plotene er svært gode, stemningen mellom hovedpersonene dynamisk og god, og Sara Martins settingen er nydelig.

Konklusjon - Klar anbefaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...