søndag 23. desember 2012

Vexed (DVD)

Dette er noe så sjelden som vellykket komisk krim - i en serie på tre episoder på en liten time hver.

Realismen er ikke påtrengende her, og det er heller ikke den nå så vanlige men nærmest parodiske blå-grå-grønne paletten. De to hovedpersonene, spilt av Lucy Punch (Doc Martins første sekretær) og Toby Stephens (en rekke fremtredende roller, blant annet som Kim Philby i Cambridge Spies), er detektiver i London og får en serie mord å oppklare. Ganske vanlig. Men den mannlige hovedrollen er lat, inkompetent og ganske uinteressert i å oppklare forbrytelser. Derimot er han rimelig sjarmerende. Karakteren er eksepsjonelt velspilt, og viser bredden i Stephens talent (han er sønn av Dame Maggie Smith og Sir Robert Stephens - så han har å slekte på).

Karakteren til Lucy Punch er mer av en foil til Stephens, men hun bidrar til komikken på sitt eget vis, og er dessuten ikke vond å se på. Handlingen er underholdende uten at man blir sittende på stolkanten av spenning. Vexed er mer morsom enn spennende, men til gjengjeld er den riktig morsom.

Stephens er den eneste av de to som ble med på den andre serien. Den ble vist på britisk TV i høst, men er ennå ikke sluppet på DVD.

Og serien er tekstet på engelsk i versjonen jeg kjøpte fra Amazon.co.uk.

Konklusjon - Klar anbefaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...