onsdag 26. desember 2012

Hidden (DVD)

Philip Glenister (Life on Mars, Ashes to Ashes mm.) spiller Harry Venn i denne thrilleren i fire deler. Venn er advokat, men har en enda mørkere fortid, der han har vært sjåfør for sin kriminelle bror ved en hendelse som førte til mord (planlagt) og politidrap (ikke planlagt). Det var 20 årt tidligere, men da advokaten Gina Hawkes (Thekla Reuten) dukker opp og spør om sensitiv informasjon fra den gangen begynner begivenhetene og konspirasjonene å rulle for alvor. (Og ja: at Gina Hawkes er et navn som ligner på Gene Hunt - Glenisters karakter i de to nevnte TV-seriene - er ikke tilfeldig).

Jeg skal ikke si så mye om handlingen i Hidden her, bare at den har en forbindelse til samtidige politiske begivenheter på topp-nivå, og at den fikk ekteparet Skilleås til å sitte på stolkanten og fornekte behovet for nattesøvn til siste episode var avspilt.

Vi kunne gjerne tenkt oss en slutt der konspirasjonens struktur, mål og midler ble avslørt i større detalj, men handlingens enhet og tematikken fikk så absolutt en tilfredsstillende fullbyrdelse.

Og slår du opp i Wikipedia her får du i grunnen vite mer enn du har lyst til å vite om handlingen. For dette er spennende, og noe du bør unne deg.

Konklusjon - Klar anbefaling.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...