søndag 29. mai 2011

SN: Spansk

Albariño 2010 (Paco & Lola) kr. 153,70 (Test)
2010 var, motsatt av 2009, et stramt år for denne vintypen. Dufter sitrus og markjordbær (!), samt litt bivoks og honning. Det er også litt tre-aroma i ettersmaken. En svært interessant vin som jeg må prøve ut i heimen også.

Bajondillo 2010 (Jimenez-Landi) kr. 133,70 (Kat. 2)
Blanding av mange druetyper, der Syrah dominerer. Denne vinen fra Mentrida er ikke svovlet. Den har en typisk Syrah-duft, og er både saftig (naturvinpreg) og fast. Området ligger høyt, og det gjør alkoholen på 14,5% også. Men den merkes ikke.

Flor de Vetus 2009
Vinen kommer fra området Toro, og importøren oppgir druen til å være "Tinta del Toro". Hos polet oppgir man Tempranillo. Det er nok et navn for det kjære barnet. Jeg mente det var et snev av kork på denne vinen, men rep. for importøren var uenig. Jeg syntes i alle fall det ble vanskelig å vurdere den, men jeg har lyst til å prøve senere.


Sotorrondero 2009 (Jimenez-Landi) kr. 183,70 (Kat. 4)
Syrah doinerer mer her (60%) over Garnacha (resten). Svært interessant vin, som dufter krekling og bjørnebær. Også denne er svært saftig i stilen, med flotte tanniner. Samme alkohol som den rimeligere broren over, men heller ikke har skjemmer det vinen. Dette er en type vin jeg er sikker på må gå bra med vilt med litt solide sauser og tilbehør som tyttebær.

Muga Reserva 2007 (Bodegas Muga) kr. 192,90 (Kat. 4)
2005 av denne vinen var superb, og et utrolig godt kjøp. Importøren klarte å skippe kjapt over den svake 2006, og nå er det 2007 som gjelder selv om listene sier noe annet. Ung fiolett farge, mørke bær og en litt bitter-syrlig nyanse i ettersmaken. Fast. Den er god nå, men blir bedre med lagring, og mykner også i glasset med litt tid. Norge er nest etter USA som eksportmarked for denne vinen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...