torsdag 5. mai 2011

SN: Musserende

Flere smaksnotater fra Vinmonopolsmakingen i Grieghallen 28. april, denne gangen musserende viner. Herunder fra Champagne.

Sumaroca Cava Rosado kr. 129,90 (Kat. 5)
Hyggelig farge, hyggelig pris. Lett og ganske blottet for særpreg. 100% Pinot Noir.

Crémant de Bourgogne Brut 2006/2007 (Caves des Hautes Côtes) kr. 149 (Kat 2)
Autolyse, sitrus, frisk og med kremete mousse. Denne har vært en favoritt i det rimelige segmentet, og denne årgangen befester inntrykket. Svært god og anvendelig, samt tilgjengelig nesten over det ganske land.

Cremant de Bourgogne BdB 'Charmes' 2008 (Brun) kr. 176 (Kat 4)
Denne er allerede inne, og jeg har smakt den før også. Dufter autolyse, kjeks, og fremfor alt: friskt. Ikke all verdens fylde og dybde, men hva kan man forlange til denne prisen? Ikke mer enn dette. Flott boblevin til prisen, og klart anbefalt.

Ferrari Perlé 2005 Extra Brut kr. 199,90 (Kat 2 - Partivare!)
Denne kommer på slippet nå på lørdag. Aldi har jeg smakt bedre italiensk sprudlevin. Sitrus og autolyse, fin kremet mousse. Nydelig syrespenst - overraskende for en italiensk sprudlevin. Ypperlig i sitt slag.

Champagne Réserve Selection Blanc de Blancs (Michel Turgy) kr. 239,90 (Kat 6)
Autolyse, kapteinkjeks, lett og rettlinjet. Prisgunstig aperitif-champagne.

Franciacorta Cuvée Brut NV (Bellavista) kr. 259,90 (BU)
Litt autolyse, litt jordbær, mest honning. Kremet mousse og snill stil. Skal man på død og liv ha italiensk musserende er Ferrari Perlé tingen. Denne blir for blass for meg dessverre.

Arnould Grand Cru Cuvée Carte d'Or Brut 2005 kr. 339,90 (BU)
Ny årgang av denne, og 2005 er kanskje den dårligste i Champagne i det forgangne tiåret. Rik og rund, men fokusert til å være denne årgangen. Importøren hevder at dette er den rimeligste årgangs-grandcru'en på polet? Det har jeg ikke undersøkt.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...