tirsdag 21. april 2009

God Moden Riesling


Dr. Franz Breuer Riesling Spätlese Trocken 2004 kr. 90

Alle liker vel et tilbud? Prisen på denne vinen gikk ned fra 153 til 90 kroner. Jeg kjøpte i første omgang to, og den første ble drukket på fjellet i påsken. Det var OK, men ikke mer. Skylden for det får nok de kjipe glassene ta: uten innsnevring på toppen, og nok rom til å snurre vinen, vil nok det aromatiske ved vinen - og det er uten tvil svært vesentlig - bli for svakt. Den andre flasken ble derfor åpnet uten de store forventningene, men dette viste seg å være en moden tørr riesling som var både frisk og fyldig. Den ble ikke bare drukket i lavlandet, men også ut av dertil egnede glass. Det er utrolig så stor forskjell glass kan gjøre.

"Gule plommer og urter" skriver polet, og for en gangs skyld slår dette til. Legg til et svakt snev av Firne, fin fylde og god lengde. Da har man et knallkjøp til 90 kroner. Jeg vet ikke om noe som kan måle seg med dette på polet i dag. (Bildet: en annen vin fra produsenten, Weingut Friedrich Altenkirch)

Ellers: vi har gjennomført en blindtest med sikte på å finne "husets rødvin" i Casa Skilleås. Resultatet er klart, egentlig, men jeg vil gjerne smake på vinene etter at de har stått en stund under vakum. Det kan jo bli endringer siden litt av vitsen med å kjøpe en kasse er at man har noe liggende som man ikke kvir seg for å åpne på en hverdag. Følg med! Resultatet publiseres her!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...