Bacchus er en drue, og ikke bare en gud med et drikkfeldig rykte. Druen, som ble til i 1933, modner tidlig, og gir høy mostvekt. Den passer derfor godt i kjølige klima, og England er kjølig tross den globale oppvarmingen. (Bildet: Fra Renegade Winery, med den siste vinflasken under på bordet)
Lys som vann. Dufter pære og spearmint. Mye frukt og tyngde i munnen, der syren kommer sent til selskapet. Frukten er lite definert, mest som en boble i munnen. Ut fra den kjølige årgangen hadde jeg ventet mer fra syren, men denne vinen ligger i motsatt ende fra raffinert. Og selvsagt: altfor dyr! ★★
Også svært lys, men ikke helt på samme nivå som den over. Floral duft. Tyngde og fylde i munnen her også, som en "boble." Kanskje det er druetypisk? Som vinen over, er også denne lite definert, og syren kommer mot slutten. Grei drikke, men for dyr. ★★
Uten årgang, men med skallkontakt. Grumsete gul med et ørlite strøk av rødt. På duft sitrus og litt gummi-godis, men etter hvert er det muskattnøtt som tar over duftspekteret. Klart tørrere i munnen enn vinene over, noe som er naturlig på grunn av tanninene fra skallkontakten. Gøy vin, og klart best av disse tre, med druer fra Herefordshire og produksjon i London med bare 1376 flasker. ★★★★
★★★★★ TOPP KJØP
★★★★ GODT KJØP
★★★ GREIT KJØP
★★ UNDER PARI
★ LIGG UNNA
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar