tirsdag 2. august 2022

Côte de Beaune Premier Cru med Diam


2017 Louis Jadot Savigny-les-Beaune 1er Cru Clos de Guettes kr 460

Frisk på duft og smak, med tydelige og klare elementer. Duft av kirsebærstein og jord. Virkelig lekker vin i fin balanse til en grei pris i dagens burgundermarked. Fortsatt å få, og produsenten bruker Diam-korker. 2017 er etter min mening en undervurdert årgang som har den fordelen at den ikke må lagres i evigheter. 

Bouchard Père et Fils Beaune 1er Cru Clos du Roi 2019 kr 645

Frisk rubinrød på fargen. Duft av jordbær og litt fat. Saftig og bærpreget med god balanse mellom elementene. Myk og nydelig. Også denne produsenten bruker Diam. Her er det Diam 10 det går i. 2019 er nok etter alle kjente parametre en bedre årgang enn 2017, men også varmere og mer lagringskrevende. Men min erfaring er at de varme årgangene i Burgund ikke er noe stort problem. Alle vinene jeg har smakt fra 2003-årgangen har vært vellykkede og uten varmeplager, mens knapt noen fra 2004 har vært noe særlig mer enn middels i beste fall. Og heller elendig i noen tilfeller. 

Begge vinene er, etter min mening, svært gode kjøp. Og trygge kjøp grunnet Diam-korkene. Faren for prematur oksidering (som også kan ramme rødvin), kork-problemer og ikke minst snik-kork problemer, blir svært mye mindre. 

Begge vinene ble smakt på VP-smakingen i Bergen i april 2022 og med arrangørens smakerglass. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...