tirsdag 16. august 2022

Musserende fra begge sider av kanalen


Gusborne Blanc de Blancs 2016 

Frisk duft og heftig mousse. Sitrus-frisk i munnen, med en flott presisjon og en eterisk, lett følelse i munnen. Men likevel intens. Selvmotsigende og flott. Virkelig en av de lekreste aperitif-musserende vinene jeg har smakt på en stund. Nå er det 2018 som er inne, men kanskje noen av polene som har den inne sitter på 2016.

Gusborne Rosé 2016

Her dufter det friske markjordbær. Betydelig mer fylde og tyngde i munnen enn i vinen over. Intensitet og grep. Tørrer godt i munnen også. Overraskende god vin med 53% Pinot Noir, 41% Chardonnay og resten Meunier. Her er det også 2018 som er i listene, men kanskje pol med mange på lager har 2016 igjen. 

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Prestige Brut NV kr 460

I praksis noe samme prisnivå som vinene over, men dette er altså ekte champagne. Vinen dufter kjeks og frisk sitrus, og er svært intens og presis i munnen. Tørr. Også, som den første, en typisk aperitif-champagne. Rett skal være rett: Den første er ikke en champagne, men den dekker i grunnen samme behovet. 

Alle tre vinene var bedre enn man kunne vente til denne prisen - under fem hundre for alle tre. Den første - særlig - men også den tredje, plasserte seg som aperitifchampagner. Gusborne Rosé ville ikke gjort seg bort i denne rollen heller, men med en dybde, intensitet og grep som ville stått seg godt i en mer gastronomisk sammenheng. 

Vinene ble smakt på Vinmonopolets smaking i Bergen i april 2022 fra arrangørens glass. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...