fredag 26. august 2022

Dauvissat 2011


Her er to Dauvissat-viner fra 2011, og bildet over er tatt av meg i Chablis Grand Cru Les Clos i september 2011. Dauvissat-brødrene møtte jeg akkurat her, i Les Clos, i 2001. Vinene har vært kanskje de beste Chablisene jeg har smakt - særlig Les Clos - men har også bydd på de største skuffelsene med mye prematur oksidering. Jeg solgt det jeg hadde av disse vinene, og per i dag har jeg mindre enn en halv kasse i kjelleren fra Chablis. 

2011 Dauvissat Grand Cru Les Clos

Slank, elegant og syrlig. Litt furunål på nesen, med noe lakris også. Tørr og stram, og virker rett og slett uforløst. Kanskje blir det bedre med tid, men det kan også være at strukturen tar over. Hvis jeg hadde denne i kjelleren ville jeg sett meg om etter en kjøper. 

2011 Dauvissat 1er Cru La Forest

Her er det også litt furunål. Frisk vin, med god intensitet og lengde. Men også her er det noe uforløst i en ganske grønn stil. Godt mulig det er tiden som trengs, men de fleste årgangene av denne vinen har vært mer imøtekommende på dette stadiet. 

Fra en parsell i Montmains som kan selges som La Forest (ja, det skrives sånn). Jeg har ikke kommet over andre som bruker dette navnet, men det er mange produsenter i Chablis. 


Smakt på Vitis-smakingen i mai 2022. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...