onsdag 5. januar 2022

Ymse røde italienere


Cornelissen Susucaru Rosso 2020 kr 290

Lys, lys rødvin. Sart duft med hibiscus og rips. Ganske bløt og saftig i munnen, men med passe frisk syre. Lengden er moderat. Mest Nerello Mascalese, men noen små prosenter Nerello Cappuccio og Carricante. Fint leskende vin drukket i i heimen, men neppe noe jeg kommer til å kjøpe igjen med mindre det oppstår en anledning som krever det. 

Les Crêtes Valle d'Aosta La Sabla kr 269

Det er fristende å skrive at dette er en sabla god vin, laget på sement av Fumin (70%) og Petit Rouge (30%). Den er frisk på den lette og elegante måten, noe som imponerer gitt at det er 14,5% alkohol. Godt grep i munnen, men litt kort. Ikke noe mindre interessant enn vinen under (eller over for den del). Og nei: Jeg har ikke glemt årgangen, for det er ikke oppgitt noen årgang. Den er visst laget utenom alle regler og forordninger, og de har ikke lov til å oppgi årgang. Men importøren sier det er 2019. 

Les Crêtes Pinot Nero (Valle d'Aosta) 2020 kr 319

Lys, rubinrød. Kjølig jordbærfrukt på nesen. Frisk, og med godt grep i munnen der man får litt lakris og mørke toner. Meget interessant vin som jeg gjerne treffer igjen om anledningen byr seg. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...