tirsdag 22. desember 2020

To røde endrueviner fra 2013


Rossignol-Trapet Gevrey-Chambertin 1er Cru Petite-Chapelle 2013 kr 871

Svært lys. Dufter røyk og markjordbær. I munnen bløt med jevnt drag gjennom smakskurven. Dessverre er det draget i slappeste laget. Med tid (og temperatur) i glasset kommer det også et noe for tydelig eikesniff. Den er rett og slett for blass til å innfri forventningene og prisen. I en god burgunder på dette nivå og alder forventer man et indre driv med en frukt som drar deg med. Her er det mye som tyder på at vinen er for gammel, eller at den har en variant av snik-kork. Produsenten lager viner som etter min erfaring modner tidligere enn de fleste andre - kanskje på grunn av moderat svovling? Uansett årsak innfrir ikke denne vinen. 

Arnot-Roberts Chalk Hill Cabernet Sauvignon Clajeux Vineyard 2013

Svært mørk med duft av lær og lakris, kanskje også litt blyant. I munnen er den både saftig og noe søtlig, men i en kjølig stil. Den er på ingen måte for tannisk. Meget godt drikkelig nå, men akk så utsolgt. Den kostet 766 kroner, men forsvarte nok prisen. Ikke minst i sammenligning med mange andre og mer kjente Caberneter fra California. 

De fleste i blindsmakingen gjettet riktig på den første vinen - i alle fall at den var en burgunder, om enn noe skuffende. Den andre slapp unna identifikasjon som bordeaux siden overskriften var "endrueviner." Etter hvert ble California konsensus


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...