lørdag 26. desember 2020

Mer Assyrtiko fra Hellas (og en Vilana)


Her kommer det mer Assyrtiko fra smakingen i Vitis Bergensis 11. oktober. De forrige notatene kom i oktober

Tsantalis Klima Klima Assyrtiko 2015 kr 280

Dyp gyllen, og med en ganske funky nese - er det premox? Det er ingen bitterhet i smaken, men det blir mer tydelig epleskrott på duft. En kanskje ufrivillig Jura-stil. Skal den kanskje være sånn? Neppe! Hele smaksbildet er ganske platt. 

Lyrarakis Assyrtiko Vóila kr 200

Lysest av disse tre. Dufter grapesoda og hvite blomster. Noe potpourri. Sitter godt i munnen, men den er kanskje godt i overkant parfymert. Det er også høy alkohol. Denne er å få på den del pol i Oslo, og Lagunen i Bergen blant andre. 

Mediterra Xerolithia 2013 

Vinen kostet rundt 200 kroner da den var å få på polet, og er laget av druesorten Vilana (som vel knapt er å finne utenfor Kreta, der denne vinen kommer fra). Dufter og smaker litt salt, og dufter også av modent korn. Her skjer det meste i slutten av smakskurven, og med tid i glasset blir den mer harmonisk. Men på en smaking som dette er det vanskelig å følge en vin over tid. Verdt å merke seg at den er omtrent syv år allerede, og trolig har den ennå noen år på seg før den begynner å bikke nedover. Men dette blir akk så teoretisk siden den er utsolgt. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...