fredag 18. desember 2020

Barbaresco, Barolo og Toscana 2011


Disse tre vinene kommer fra kjelleren til Vitis Bergensis, og ble servert halvblindt på en smaking jeg hadde i høst. Det var ganske åpenbart hvilken vin som var Fontalloro, men mindre opplagt hvilke utgaver av Nebbiolo som kom fra de to områdene i Piemonte. 

Barale Barolo Castellero 2011

Dufter tjære, høstløv og sopp. Marginalt lysest. Frisk - påtagelig frisk! - i munnen, med knapt merkbare tanniner. 

Felsina Fontalloro 2011

Mye mørkere enn de to andre, med røde bær og sigarkasse på nesen. God og markant munnfølelse, med et søtlig innslag i enden av smakskurven. Skilte seg tydelig ut fra de to andre - som man vel kunne forutsi.

Produttori del Barbaresco Barbaresco Riserva Rio Sordo 2011

Litt kjemisk på nesen til å begynne med. Dropspreget. Søtduften ligger der fortsatt, men etter hvert kommer det mer skogsbunn i tillegg. Tanninene er her merkbare. 

I denne sammenhengen er det Barbarescoen som faller litt gjennom, både på grunn av det kjemiske preget og det at tanninene tar overhånd i munnen. Med den lyseste fargen og det vareste avtrykket er det Barales Barolo som av de fleste blir tatt for å være Barbaresco. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...