søndag 21. desember 2014

Suspects (DVD)

Denne TV-serien skiller seg ut fra mengden gjennom bruken av virkemidler som legger den svært tett opp til dokumentarsjangeren. Det er ikke noe voice-over, men kameraføring og skuespill gjør sitt til at suspension of disbelief blir svært enkelt for seeren.

Vi følger tre detektiver i Londonpolitiet - to kvinner og en mann - i deres daglige virke med forskjellige forbrytelser. Alle er av det alvorlige slaget, og de er lite egnet til å bevirke sinnets munterhet. Her er det ingen renslige mord på godsets bibliotek.

Hver av de fem episodene på en liten time dreier seg om en etterforskning. Klippingen er kjapp nok til å holde på oppmerksomheten uten å bli hektisk, og hvert opptak langt nok til å la karakterer og situasjon spille seg ut.

Skuespillet er nedtonet - og akkurat det er vel et adelsmerke. Realismen er til å ta og føle på, og faktisk over nivået til The Wire etter min mening.

Det er sikkert realistisk, men jeg skulle ønske meg mer av en fokusert løsning i slutten av hver episode. Når saken er løst er det rettsapparatet sin tur, og da er det rett på neste sak uten at trådene blir samlet.

Men spennende er det!

Konklusjon - Anbefaling (for realisme fans)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...