tirsdag 23. desember 2014

Hvite burgundere

Brun Beaujolais Chardonnay Classic 2013 kr. 165

Er en chardonnay fra Beaujolais en hvit burgunder? Nært nok, mener jeg, og legger notatet under denne overskriften. Den dufter modent korn, litt gress og litt grapefrukt. Den er myk og har lite bitt. Som Kategori 4 vin er den å få på svært mange pol landet over. 

Darnat Bourgogne La Jumalie Chardonnay 2011 kr. 220

Denne BU-vinen dufter litt voks og honning samt sitrus. I munnen er den god og rund. Ettersmaken er OK, og det er lengden også. 

Her er vi et merkbart hakk opp på alle vis. Den lukter faktisk litt ny bil - til en mye hyggeligere pris. Fylde og lengde er av et annet kaliber enn over, og dette er slik at man kan si "typisk Meursault". 

Av åpenbare årsaker er det store likheter med vinen over (samme årgang, landsby, produsent og nivå), men denne vinen er slankere, mer fokusert og har kjøligere frukt. Den er ikke i samme grad "typisk Meursault" - men det er da også mindre og mindre vanlig. Produsenter legger seg på en mer "mineralsk" stil enn før. Ikke minst, vil jeg tro, for å unngå prematur oksidering. 

Den klart dyreste vinen i dette innlegget er også klart den beste. Den er lekker, detaljert, sitter godt i munnen og har svært god lengde. Det er en virkelig flott vin! (Så da får den pryde innlegget også)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...