søndag 25. september 2011

SN: Meursault og BR


Meursault 2006 (Dom. de la Perrière)
Dufter sitrus, litt nøtter og snev av fat. Vinen fremstår som lett på foten, lekker og balansert. Årgangen er en av de varmeste i nyere tid, men denne vinen preges ikke av det på noe vis. Vigneron er Bernard Martenot i St. Romain, og så vidt jeg kjenner til har ikke denne vært solgt i Norge. (Videoen over er fra landsbyen. Har ikke vært der på ti år, men skal tilbake neste måned.)

Bourgogne Rouge Couvent de Jacobins 2008 (Jadot)
Fargen er høvelig dyp for vintypen, og duften er fin. Jordbær og et jordlig snev dominerer. Men dette ble for tynt. Lett i munnen, helt uten dybde i smaksbildet, og - vel - hva skal man si når det meste utenom duften mangler? 2008 skiller svært godt mellom ulike kvalitetsnivå sies det. Her er vi langt nede i "næringskjeden". Andre årganger jeg har smakt av denne har vært gode, og 2005 var svært god.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...