lørdag 29. august 2020

Saint-Julien 1989

Château Gruaud Larose 1989
Dufter tobakk og lær i klassisk stil. Deilig dyp i smaksbildet med søte hagebær, men likevel delikat. Det er det første inntrykket, men etter hvert får jeg inntrykk av at den kanskje er noe grov og rustikk i strukturen der tanninene ikke har smeltet inn i helheten på den måten man kunne ønske seg i en vin av denne aldersklassen. Kanskje ekstraksjonen har vært i hardeste laget? (På Valken er det i skrivende stund en 1988 igjen til dryge 1.500 kroner.)

Château Leoville-Barton 1989
Klart friskere i stilen enn vinen over. På duft og smak noe mentol i tillegg til tobakk og varm murstein. Med tiden syns jeg mentolpreget blir litt for tydelig, og at det skjærer gjennom smaksbildet på en lite kledelig måte. Dette er selvsagt kritikk på et meget høyt nivå. (Man kan skaffe seg 2014-årgangen på bestilling til 930 kroner.)

Château Leoville-Las-Cases 1989
Som de andre i flighten er dette også en Deuxièmes Cru - det høyste nivå for noen i denne landsbyen - men den selges til priser langt over de to andre. Det (uformelle) nivået viser den også i denne smakingen. Dufter varm murstein, tobakk og høy. Noe sopp kommer til etter hvert. I munnen fyldig, ren og frisk, og rett og slett nydelig. Harmonisk og kompleks vin. Dessverre gjør kaffepreget (litt overdreven eikebruk?) seg gjeldende ettersom temperaturen stiger, men det svekker ikke inntrykket av en herlig vin. Den gode nyheten er at den finnes å få kjøpt på Hamar! Den dårlige nyheten er at den koster over 2.500 kroner. Nyere årganger, som 2016, koster faktisk mer

PS - Notatene er fra 2016. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...