fredag 12. januar 2018

Tre ulike franske rødviner

Duft av rødfrukt i denne Anjou-vinen. Det er lite som gir den særpreg. En god men svært lite bemerkelsesverdig vin dessverre. 100% Cabernet Franc, men heller ikke druen gir den noe særpreg. 

Særpreg kan man vente seg fra Gigondas. Disse vinene er jo ofte tettpakket med frukt, alkohol og substans. Men her har vi en utgave som er ganske så lett og læskende til  denne delen av det franske AOC-systemet å være. Det er forsåvidt greit nok, men ettersmaken er litt i løseste laget. Mest Grenache i denne vinen, med 10% hver på Syrah og Mourvèdre. 

En gammel traver på polet dette her. Fra St. Emilion. Dufter klassisk lær og solbær. I munnen er tanninene myke men merkbare. I overveldende grad Merlotdominert med 87%. Finnes på mange pol (K5). 

I dette laget her er det Laroque som trekker det lengste strået. Kategorien "poltraver" skal man ikke kimse av. Det er ikke de vinene journalistene skriver om. De har ikke nyhetens interesse, men det er ikke bare vanens makt som styrer mange mot disse flaskene når man går på polet. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...