torsdag 29. desember 2016

Champagne A. D. Coutelas - del 1

Duft av sjø og kalk. I munnen er den solid, salt, fast og litt snerpende. Laget med en tredjedel hver på de tre viktigste champagnedruene - og økologisk produsert. Knallvin til denne prisen. Dessverre er den på bare syv pol, og ikke på noen i de store byene.

Det er flere som kjenner denne vinen, for den er i K3 - noe som betyr svært mange pol (225) fra store byer til mindre steder. Laget på en tredjedel hver av de tre druene - som vinen over - og på en slags solera-metode der de bare fyller på med nye årganger. Basevinen gjærer på store fat, og uten malolaktisk fermentering. Her er det duft av grapefrukt, i munnen er den rik og syrlig. Mye champagne for pengene, men jeg foretrekker faktisk vinen over. 

Dette er årgangsvinen fra denne produsenten. Coutelas har mange cuvéer, men bare en årgangscuvée så langt jeg er kjent med. Her er det halvparten hver av Chardonnay og Pinot Meunier (altså ikke Pinot Noir!). Ulikt viner over er den laget på stål og med malolaktisk fermentering, og den er betydelig mer elegant og fremstår som lettere enn de andre vinene. Her er det nok også struktur så det holder, men den ligger åpenbart mer gjemt enn på vinene over. 

Produsenten er absolutt et meget hyggelig bekjentskap. Jeg har selv drukket deres rosé i heimen - mer om den og andre cuvéer senere. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...