mandag 19. desember 2016

Elisabeth Wilson - Love Game (bok)

Dette er ikke bare en tennishistorie, det er også en kulturhistorie som jevnt over dekker det forrige århundre og deler av det før og etter. For det er mer med tennis enn bare rare poeng (15-30-40), en hissig John McEnroe og et rykte som sossesport.

Wilson får tydelig fram hvordan tennis har speilet sin tid, og vi får en meget underholdende og informativ historie der de kjente (og ikke så kjente) navnene fra sportens historie kommer til liv på sidene i denne boka. Man kan fornemme deres nærvær, for å si det litt svulstig. Det er ikke unaturlig at personene kommer i fokus i en sport som er så til de grader individuell, der spillerne er mer som gladiatorer enn noe annet, og der media og publikum ikke i samme grad kan gi utløp for sin nasjonalisme som i andre typer idrett.

Sporten følges fra en noe nær tilfeldig oppfinnelse i victoriatidens England (Birmingham hadde de første turneringene), og til nå å være verdens største individuelle sport med noen av de best betalte utøverne (helt på toppen).

Boka legger kanskje i overkant stor vekt på sex og seksualitet av ulike slag, men det blir aldri uinteressant av den grunn. Heller tvert om. Men for min del lå den store verdien i boken i det at spillere jeg bare hadde hørt navnet på ble levende for meg, og jeg fikk sett det større bildet der tennis, historien og verden gikk sammen i en større sammenheng.

Konklusjon - Anbefaling (Klar anbefaling til tennisspillere!)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...