fredag 23. desember 2016

Klimaskeptiker?

Er du klimaskeptiker? Er kanskje du ikke tror på de data og konklusjoner som et flertall av klimaforskere har kommet fram til? Du mener kanskje at Carl I. Hagen og Donald Trump forstår klodens klima bedre enn de som forsker på det? Kanskje at FNs klimapanel er en konspirasjon for å gjøre livet surt for verdens bilister? La oss si at du har rett. Jeg har to spørsmål til deg:

1. Syns du at det er akseptabelt at 7.000.000 mennesker i verden dør årlig på grunn av luftforurensning? Det er flere enn i bilulykker, mord og selvmord til sammen. Daglig omtrent 19.000. Årsaken er i all hovedsak forbrenning av olje og kull.

2. Tror du olje og kull er fremtidens energikilder? Alle skjønner at de kommer til å ta slutt, og hva da? Blir ikke livet surt for verdens bensin- og dieselbilister da også?

Fornybare energikilder tar over stadig mer av energiproduksjonen, og mer effektive batterier samt lagring av energi som hydrogen gjør tilgangen mer stabil. Fornybare energikilder er fremtiden, og de som sier noe annet lyver eller tar feil. Prisene på fornybar energi er fallende, og verdens produsenter av kjøretøy har sett hvilken vei det bærer. Til orientering: det er ikke videre med forurensende og begrensede kilder.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...