mandag 29. august 2016

Tysk Riesling

Etter det Sigurd Wongraven fortalte er dette en vin der en tredel av druene kommer fra vinmarker fra "øverste hylle". Vinen har flott frukt og god spenst, den sprer seg og fester seg godt i hele munnhulen og holder lenge etter av den er svelget eller spyttet. En herlig vin til en god pris, og den finnes også på 100 pol siden den er i kategori 4. 

Duft som domineres av sitrus. I munnen er den meget intens, med god frukt og lengde. Prisen var har gått opp i sommer på denne vinen som sikter seg inn på Breuers Sauvage. Og de som forvalter Thomas Manns åndsverker bryr seg formodentlig ikke. Åtte butikker med denne vinen på lager. 

Grapefruktdominert duft og smak. En intens vin som biter seg fast - særlig foran i munnen. Tørr og middels fyldig. Grei ettersmak, og gøy flaske (se bildet) - en type som kalles bocksbeutel, og som man holder seg med i Franken. 

Kaiseren er tilbake i et mer begripelig prisleie enn den var en periode - da den kostet rundt 600 kroner. Det var den ikke verdt. Den er meget aromatisk - nærmest parfymert. Hvit frukt. Solid, viskøs og intens. Biter seg skikkelig fast på en god måte. Imponerende vin. Jeg har lenge vert lunken til Kaiseren etter dårlig resultat med lagring, men jeg begynner å få troen tilbake. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...