mandag 15. august 2016

Rosevin - del 1

Sesongen for rosévin går mot slutten. Denne typen vin smaker nok godt uansett årstid, men for kjøperne er "best-før-dato" lik med de siste dagene som kan minne om sommer. De er nok fryktelig nære nå, så her kommer første omgang med noen notater.

Et av de beste kjøpene er selvsagt ikke å få på noen pol, men står i bestillingsutvalget (som de fleste vel har glemt?). Svært lys rosa, og det første inntrykket er vel påvirket av fargen - lett, frisk og balansert. Men med andre smak så blir det tydelig at det er god substans i denne vinen. Hadde den vært å få i hyllene på et pol nær meg hadde jeg kjøpt den. Men hvem gidder vel bestille en så rimelig vin?

Dette er en pærlende rosé. Den er svakt musserende, med andre ord. I munnen er den ganske så lik brus med rødfrukt. God fylde, friskhet og lengde. En utrolig lekker vin som finnes på de fleste større pol (kategori 5). Det står en stjerne i margen på mine notater fra i vår. 

Dette er en kjent rosé for de fleste vininteresserte, og den har vært å få lenge. Jeg har smakt utgaver av denne som har vært lagret lenge - og det med utbytte. Lys oransje-rosa. Også denne årgangen framstår som en meget substansiell vin. I kategori 5, og dermed å få på mange pol. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...