2015 'Har' Rose, Dagon Clan (Dealu Mare)
På en god vinliste i Soho sist uke gikk jeg for den vinen som hørtes mest spennende ut: en ufiltrert rosé fra Romania på Cabernet Sauvignon og Syrah. Det viste seg å bli akkurat så vellykket som jeg hadde håpet. Produsenten Mark Haisma gjør det godt i Burgund, og det skulle ikke være noen grunn til å tro at dette skulle gå galt. Det gjorde det heller ikke.
Duften er av knuste røde bær (håper det gir mening på et vis), i munnen er den saftig og intens, og i ettersmaken merkes en meget matvennlig bitterhet. Jeg våget å drikke den til stekt torsk fra Cornwall, og det gikk aldeles utmerket. Den var såpass moreish at jeg kjøpte mer.
1 kommentar:
Rosa er passé. Den nye rosé er blå: https://www.nrk.no/mr/bla-vin-skal-erobre-europa-1.13099684
Legg inn en kommentar