lørdag 27. februar 2016

The Americans (DVD)

Reagan er president i USA og den kalde krigen er intens. I frontlinjen står to falske amerikanere. De er plantede sovjetiske agenter som opererer bak en besteborgerlig fasade i Washington DC. Dette er grunnlaget for denne serien - den første av minst tre.

De ble plantet som et par av KGB, selv om de ikke var kjærester. De følger forventningene og bor sammen som et ektepar, og får barn sammen. I denne serien er barna 13 og ti. Agentene driver et reisebyrå, og får mye tid til å drive spionasje på si.

Over gaten flytter en ny FBI agent inn, og som amerikanere flest er de alle joviale og omgås mye. Både han og våre KGB-agenter verver sine agenter på innsiden av de andres organisasjon.

Her er det mer action enn i The Game som jeg anmeldte for ikke så lenge siden, men det er også et ekteskapsdrama. Mellom de to hovedpersonene er det bindinger og konfliktmateriale til å bære mange serier.

Serieskaperen er tidligere CIA-agent Joe Weisberg, så helt hinsides realitetene kan vel serien ikke være? Likevel er det en del som må tas på poetic licence. Jeg skal ikke nevne noe av det, men alt er gjort for å gjøre dette til en tett spenningsserie.

Skuespillerne i hovedrollene er Keri Russell og Matthew Rhys (Evans). Russell er perfekt i rollen som dedikert og nådeløs agent Elizabeth Jennings, og her er det Philip Jennings i waliseren Rhys' skikkelse som er den noe rundere og mindre kompromissløse av de to. En ikke ubetydelig del av serien er samspillet mellom de to, og den noe ualminnelige basisen for deres ekteskap. (Det å spille i en serie sammen er kanskje også en noe uvanlig basis, men de to venter barn sammen i løpet av året.)

Bortsett fra de to barna, så er det ikke lett å finne noen i denne serien som man kan identifisere seg med. Men likevel er jeg spent nok på fortsettelsen til at jeg kjøper neste serie også. (Eller kanskje ikke - begge er på Netflix.)

Konklusjon - Klar anbefaling.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...